Natuursteen werd miljoenen jaren lang gevormd door moeder aarde. Dit product is dus niet alleen voor 100% natuurlijk, maar ook voor 100% uniek. Elke tegel en elke traptrede zijn enig. U vindt geen twee gelijke exemplaren. Dat maakt hem net als u en uw familie uniek.

U begeeft zich met natuursteen op het terrein van de edele materialen, geschonken door de natuur. Net zoals met alle natuurlijke materialen is het belangrijk dat u zich goed laat informeren vooraleer u beslist om natuursteen te kiezen.

Waarom kies je voor natuursteen?

Ten eerste is natuursteen een uniek en onvergelijkbaar afwerkingsmateriaal. De uitstraling is apart, en heeft precies dat extraatje wat andere materialen missen. Mocht het over mensen gaan, dan spreken we hier over de X-factor.

Ten tweede betekent natuursteen een onmiskenbare meerwaarde voor elk vastgoed. Natuursteen zal lang meegaan en zijn waarde behouden.

Ten derde laat natuursteen zich heel mooi combineren met andere materialen zoals grind of kleiklinkers. Al deze natuurlijke materialen kunnen heel mooi samen passen.

Ten vierde: Natuursteen kan je zowel toepassen bij klassieke en moderne woningen.

Ten vijfde: alle maatwerk is mogelijk. Zowel de tegels rond uw zwembad als de zwembadrand kunnen in hetzelfde materiaal gemaakt worden. Wilt u uw gevel, BBQ, muurtjes in hetzelfde materiaal laten doorlopen? Met de juiste natuursteen is dat mogelijk. Door het maatwerk krijgt u ook de perfecte afwerking voor de kleinste details.

Waarom geen natuursteen?

Elk materiaal moet gekozen worden in functie van de toepassing en volgens het verwachtingspatroon van de eindgebruiker.

Dus er bestaan omstandigheden waarin natuursteen geen goede keuze is. Men dient rekening te houden met zowel puur technische als prijstechnische voorwaarden. En dan kan blijken dat natuursteen niet de beste keuze inhoudt.

Nog belangrijker is uw verwachtingspatroon . Niet iedereen is bereid om met natuursteen om te gaan. Een natuursteen vloer is niet per sé moeilijker in onderhoud, maar vraagt wel meer aandacht, net zoals een lederen schoen. Neemt men een aantal eenvoudige regels in acht, dan wordt de natuursteen steeds mooier, net zoals een lederen schoen, ondanks de kleine vlekjes en schrammetjes, want dat maakt ze juist nog authentieker.

Achterhaalde vooroordelen

Rond natuursteen leven een tweetal hardnekkige vooroordelen. Ten eerste zou natuursteen duur zijn, en ten tweede zou het moeilijk te onderhouden zijn.

Maar er bestaat natuursteen in alle prijsklassen, net zoals dat het geval is met bijvoorbeeld keramische vloeren. Bovendien is natuursteen één van de weinige produkten, waarbij het origineel vaak goedkoper is dan de namaak! Er bestaan mooie keramische vloeren, maar de mooiste hebben altijd de bedoeling om zo ‘naturel’ mogelijk over te komen, en zijn meestal erg prijzig.

Bovendien stellen we vast dat in de markt voor buitenbetegeling natuursteen vaak té goedkoop is. De markt voor oosterse natuursteensoorten heeft voor een enorme keuze aan goedkope en degelijke materialen gezorgd.

Onderhoud van natuursteen is relatief en erg persoonlijk. Vooral het verwachtingspatroon van de eindgebruiker speelt hier een belangrijke rol. Vanzelfsprekend is de ene natuursteensoort moeilijker in onderhoud dan de andere. Hier speelt een afweging tussen esthetische en praktische motieven bij het maken van de keuze. Over het algemeen durven we stellen dat, mits het respecteren van een aantal principes, natuursteen zich gemakkelijk laat onderhouden.