Ook bij houten terrassen is er keuze tussen verschillende soorten.

Tropisch hardhout heeft zijn degelijkheid al bewezen en is zeker een goede keuze. Het hout moet niet behandeld worden met vernis en is gemakkelijk in onderhoud. Het wordt mooi grijs na verloop van tijd. De meest gebruikte tropische houtsoorten zijn Padouk en Ipé.

Wanneer je een houten terras wenst te plaatsen dat ecologisch verantwoord is dan kan je kiezen voor Europees hout.

ThermoWood is afkomstig van Scandinavisch dennenhout dat thermisch behandeld wordt. Door het hout te bewerken met stoom en hitte wordt het gemodificeerd tot een duurzame houtsoort die vergelijkbaar is met tropische houtsoorten. Dit alles zonder gebruik te maken van chemicaliën. ThermoWood is bovendien een pak goedkoper en ook ecologisch meer verantwoord aangezien dennenhout veel sneller groeit.

Zonlicht en weer doen het hout natuurlijk en gelijkmatig vergrijzen. Dat heeft geen enkele invloed op de mechanische eigenschappen of de levensduur van het hout.

Ribbels minder glad?

Terrashout met een geribbeld oppervlak is niet minder glad dan vlakke oppervlakken. De ribbels verzamelen vuil- en vochtdeeltjes, en stimuleren algengroei. Met een algendodend sproeimiddel houdt u uw terras algenvrij en voorkomt u gladheid bij regenweer.